New York (met zon)

31 mei & 1 juni 2017

Niet te geloven. Het is mooi weer geworden. Het zonnetje schijnt en de temperaturen zijn lekker. Ons humeur is ook op een aangenamere temperatuur gekomen.

Vandaag  scharrelen wij wat rond in dat NY. Broadway, Empirestate building, Macey’s, Columbus circle en nog veel meer in Downtown NY. Verder wat rond gekuierd op de Brooklyn bridge met uitzicht op de Hudsonrivier met het Vrijheidsbeeld en we bezoeken Chinatown.

IMG_1377

Chinatown lijkt op alle Chinatowns. Het verschil t.o.v. bijv. Amsterdam is niet groot. Dezelfde eettentjes, curiosa en overstaanbare chinezen is gelijk. Toch is het leuk en gezellig om daar wat rond  te struinen.

 

We lopen veel. Heel veel. We zijn na 2 dagen tot op onze knieën afgesleten. We zijn moe maar voldaan. Oh ja. Ik ben ook nog naar de kapper geweest. U$ 16,- en dat voor New York. Geknipt door een allerliefste nauwelijks verstaanbare oudere dame. En dat kan je wel zien!

IMG_1367
Coupe “hurricane”

 

Als je ergens voor het eerst komt, dan vallen je altijd, vanuit je onbevangenheid, bepaalde zaken op. Zo ook nu.

Er lopen hier 2 typen mensen rond. De opgewekte omhoogkijkers, die met open mond zich vergapen aan alles wat hoog is.  En dat is bijna alles. En de “native” New Yorker, die hier woont en werkt. Het verschil is groot. De New Yorker is in zichzelf gekeerd, is kortaangebonden, lacht niet en je krijgt niet of moeizaam contact. Hij/zij kijkt zeker niet naar boven. Eerder nors naar beneden. Hij is gejaagd en enige vorm van levensvreugde is hem of haar onbekend. Een karikatuur van de werkelijkheid?? Kom kijken en zie voor je zelf. Het valt echt op.

Verder is NY een mix van allerlei soorten mensen. Blond, zwart, geel, bruin, oud en jong, uit verschillende culturen. Het leeft allemaal vreedzaam naast en met elkaar. Je krijgt niet de indruk dat er enige vorm van integratie of assimilatie is. Maar waarom ook. In NL wordt zo de nadruk gelegd op integratie of assimilatie in de Nederlandse maatschappij, maar waarom?? Laat iedere bevolkingsgroep zijn leven leiden met respect voor de ander met een gemeenschappelijke basis. In dit geval de Nederlandse grondwet. In NY werkt dat kennelijk goed. In Amsterdam ook trouwens.

Morgen gaan wij op stap met onze zeilmaatjes van de Schorpioen. Timesquare en misschien nog wat andere leuke dingetjes doen. We laten het over ons afkomen.

Mooi toch!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s