New York (vervolg)

2 juni tot 13 juni 2017

Ik blijf een beetje in gebreke. Alweer bijna  weken voorbij en ik heb niets aan mijn blog gedaan. Foei toch!  Ik voel mij wat nalatig.

Wij liggen hier nu al ongeveer 2 weken voor anker op de Hudson rivier ongeveer 1 Nm van de 79th. Street Boat Basin. Een haven waar je niet in wil liggen. Het is één grote junkzooi. Vervallen drijvende steigers die bij voorbijvarende schepen als kikkers op een hete plaat op en neer springen. Het risico op schade aan jouw boot is ongeveer 100%. Er is 1 wasmachine en 1 droger en 1 dinghy dock en 1 toilet en 1 douche, waarvoor je ook nog U$ 26,- per dag voor moet betalen. Je moet soms uren wachten voordat je gebruik kan maken van de douche of erger nog het toilet. De sanitaire rampen zijn vaak niet te overzien. Vooral met de noodruftige kinderen, die het allemaal niet zo goed op kunnen houden. Ik heb het nu over een overheidshaven. Als gemeentebestuur zou je je diep moeten schamen!!!

Het is wel een goede uitvalsbasis voor bezoek aan Manhattan en de rest van NYC. Dat is zo ongeveer het enige positieve. Op de Hudson kan het behoorlijk spoken. De stroming gaat tot ongeveer 2 knpn. en met een beetje veel wind en voorbij varende schepen voel je je soms een geklutst ei. (Shaken not Stirred) Gelukkig went alles, zo ook dit. Na 2 weken heb je het niet eens in de gaten en heb je het gevoel dat je ’s-Avonds in slaap gewiegd wordt. En dat is alweer zó lang geleden dat ik mij dat niet meer kan herinneren.

Wij hebben tot dusverre veel ondernomen.

De eerste periode hebben wij vooral veel gelopen. Beter gezegd: veel in de ontdekkingsmode. De metro, de verschillende parken, Central Park, de Brooklyn bridge, Broadway, Timesquare, Rooseveld Island, Soho, Chinatown, Italian quarter, Central Station, en langs de bekende “Buildings” zoals Empire State building, Chryslerbuilding, Rockevellerbuilding etc. etc.

IMG_1767

En natuurlijk een uiterst plezierige middag met Jasper en later met zijn Martine, die ons rondleiden in het Bryant Park en NY Library. Overweldigend allemaal. Ik ben vast heel veel vergeten te noemen, maar het was veel allemaal, indrukwekkend, vermoeiend maar zeker de moeite waard.

De afgelopen dagen gaan en zijn wij meer “binnenshuis”.

Het Empire Statebuilding is enorm. 102 verdiepingen schiet je omhoog en het uitzicht is fenomenaal. Zowel overdag als in de nacht. Alleen jammer van al die toeristen.

Het geluid van NY is ook op deze hoogte overweldigend. Wat een herrie. Een dag en nacht hoorbaar zwaar gedreun van al het verkeer, helicopters, airco’s en ander niet definieerbare geluiden.

IMG_1582

Het boottochtje naar het Statue of Liberty en Ellis Island.

Ook hier “druk, druk, druk” en een (te)hoog commercieel gehalte. Desalniettemin is Ellis Island interessant, omdat daar de geschiedenis van de ongeveer 12.000.000 migranten weergegeven wordt.

Het American Museum of Natural History

IMG_1622

Je kijkt je ogen uit. Eén dag bezoek is veeel te kort. Ongelooflijk wat je daar terugvindt aan wereldlijke historie, volkeren, klimaat, archeologie, astronomie, dieren en vogels, het universum. Het is gewoon te veel om op te noemen.

Wij hebben de hele dag daar rondgelopen en zo rond 5 PM vertrokken wij weer richting Kairos en in de wetenschap, dat je minstens een week nodig hebt om nog maar de helft te hebben gezien. Als wij de gelegenheid hebben komen wij de komende tijd zeker nog een keertje retour.

De Metropolitan Museum of Art, Top of the Rock, 9/11 Memorial en museum staan nog op ons lijstje en nog wat dingetjes.

Eerst nog even Agnes en Suzette ontvangen en kijken of zij kunnen wennen op ons hobbelbootje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s