Annapolis – Chesapeake City – Delaware City – Cape May – Atlantic City – Shandy Hook Bay – New York (Manhattan, 79th street)

23 mei – 29 mei 2017

Tja, wat valt over deze trip te vertellen.

Saai?? Soms wel en soms niet. Afwisselend??? Ja zeker wel. Veel gemotord, veel gezeild, veel wind en veel weinig wind. Veel stroming/geen stroming. Veel ondieptes en veel hele grote dieptes. Soms koud en soms warm. Soms droog en soms heel erg nat. Herfst en lente wisselen elkaar snel af.

Van Annapolis tot Chesapeake City redelijk open water, Van Chesapeake City naar Delaware City een lang kanaal met veel stroming en een loslopend hert. Van Cape May naar New York de Atlantische oceaan met veel van onze oude vriendjes de dolfijnen. Veel whalewatchers, maar geen whale gezien.

En dan de aanloop naar NY natuurlijk.

Het oh zo bekende Vrijheidsbeeld met hordes rondvaartboten en andersoortig drijvend materieel, volgepakt met toeristen van veelal Chinese of Japanese origine.

IMG_1293

De skyline van Brooklyn en New York City.

Fascinerend als je over het water NY nadert. Het lijkt zo onecht en zo klein van een afstand.

De hoge gebouwen lijken zo dicht op elkaar gebouwd alsof je er niet tussen door kunt lopen. Een madurodam met veel kleurtjes door de veelkleurige verlichting, veel spiegelend glas en vooral veel achtergrondgeluid van al het rondrazend verkeer, rondvliegende helicopters en vliegtuigen. Dichterbij gekomen, zie je pas hoe hoog en groot de gebouwen zijn.

Wij varen gelijk op met Wouter en Saskia van de Schorpioen. Wel zo gezellig als je je ervaringen en belevenissen kan delen met gelijkgestemden.

IMG_1274

De prijzen voor de zeilers zijn exorbitant. Je betaalt hier algauw U$ 3,50 per voet p/nacht.

Voor ons bootje van 44 voet is dat U$ 154,- p/nacht. Excl. Stroom aan een gammele steiger en onvriendelijke havenpeoples. . En ons bootje is echt niet extreem groot in vergelijking met de Amerikaanse schepen. Begrijpelijk dat de meeste zeilers kiezen voor een ankerplaats (Zo ook wij). Maar ook dan wordt je stevig uitgekleed. Om aan wal te komen moet je tenslotte je dinghy stallen in een dinghy dock. Kosten U$ 30,- p/dg. Werkelijk extreem.

Wij zijn nu geankerd in de Hudson rivier bij Manhattan. Een behorende snelstromende rivier met gelukkig redelijk tot goedhoudende ankergrond. Ik begrijp nu waaro, de schakels van ankerketting niet rond zijn maar ovaal. Komt vast door de hardstromende Hudsonrivier.

Maar goed. We zullen ervaren hoe het is in NY en of het allemaal de moeite en dinghy dockgeld waard is.

2 gedachtes over “Annapolis – Chesapeake City – Delaware City – Cape May – Atlantic City – Shandy Hook Bay – New York (Manhattan, 79th street)

  1. Goed aangekomen in NY! Wordt een mooie ervaring, vast. Wij waren daar in 2008 met een camper en stonden toen op het terrein van een jachthaven in new Jersey aan de overkant van Manhattan met zicht op het Vrijheidsbeeld. Vlak bij metrostation dat ons onder de hudson naar hartje Manhattan bracht in 15 minuten. Is misschien een alternatief voor jullie wankele ankerplaats. Have fun!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s