Deltaville (NC) – Annapolis (MD)

12 mei – 15 mei 2017

De inkiepering van Kairos vindt inderdaad op 12 mei plaats.

Een dag van regen regen en regen. De grond is nat, drijfnat en wij vrezen, dat Kairos nu schoon aan de haak, wederom in de soppige moerasgrond ten onder zal gaan. Gelukkig het gaat goed en ons 2 weken lang poetswerk wordt niet tenietgedaan.

Het lijkt wel herfst. Zo koud. Zo nat. Nederland op zijn slechts. Zondag vertrekken wij richting Annapolis, maar dan wel met 2 tussenstops. Het weer is gewoonweg te slecht.

Vaarwel Deltaville Yachting Centre. Wij hebben 2 fantastische weken achter de rug met bijzondere aardige en vakkundige mensen die altijd voor ons klaar stonden en van wie wij altijd gebruik mochten maken van hun courtesy car.

IMG_1075

Onmisbaar om de (gratis)beschikking te hebben over een auto voor alle boodschappen, laundry en andere shopping issues. Dank dank dank Lew, Onna en Laura en alle anderen van DYC.

Tot ziens ook Dick en Petra van de Sally Lightfoot. Bedankt voor de uiterst gezellige periode in Norfolk en Deltaville. Wij hopen jullie weer heel snel te ontmoeten.

Op 14 mei en nog 70 Nm voor de kiezen stampen wij met 30 – 35 knpn  (Bf. 7 – 8) tegenwind richting Annapolis.

Niet leuk allemaal, maar je kan merken dat Kairos schoon van onderen is. Hij loopt zo maar een knoopje harder dan wij gewend zijn en met een gemiddeld gangetje van 6 knpn p/u met deze wind tegen is dat helegaar niet slecht.

20 Nm voor Annapolis vinden wij een rustiek ankerplaatsje in Herringbay (ofwel: Haring baai: jawel) om de nacht door te brengen. Een witte reiger vindt het kennelijk leuk om achter onze zwemtrap en in de luwte de nacht door te brengen. Op zich natuurlijk niet zo erg, als hij maar stil zou blijven en niet de heleboel zou onderschijten. Maar helaas. De natuur moet zijn gang maar gaan, maar het liefst niet op onze zwemtrap. En om het over schijterij te hebben. Ons toilet raakt verstopt. Niet leuk. Helemaal niet leuk eigenlijk.

Uiteindelijk vertrekken wij op maandag 15 mei rond lunchtijd en komen aan om ongeveer 15.00 uur in Annapolis.

Maar daarover volgt meer in mijn volgende episteltje.

 

Een gedachte over “Deltaville (NC) – Annapolis (MD)

 1. Begin de dag al vroeg met jullie verhaaltje.
  Met een schoon schip kun je nu verder varen, alleen erg veel wind.
  Het is leuk om het vervolg verhaal steeds te lezen.
  Wij vertrekken begin juni naar Zweden.

  Goede vaart

  jan en José

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s