Dobberen naar de Kaapverdische eilanden

Donderdag 27 oktober 2016

Heerlijke dag. De dag hangt van toevalligheden aan elkaar. Vandaag, zijn wij volop bezig ons voor te bereiden voor de oversteek naar de Kaapverdische eilanden en daarna naar St. Maarten. Wij gaan ervanuit dat op de Kaapverdische eilanden niet veel te koop zal zijn. Reden om onze Kairosje op te zadelen met alles waarvan wij vermoeden dat nodig zal zijn voor de Atlantische oversteek. En dat is veul, heel veul. Jammer van de waterlijn. Deze is niet meer te zien. Kairos gaat zo’n beetje door zijn hoeven en lijkt te heet gewassen. Of wel: is een paar voet gekrompen. Althans dat lijkt zo. Wij zijn niet de enigen, die vertrekken. Wij hebben hier in La Gomera een aantal andere Nederlandse stellen ontmoet, die via de Kaapverdische eilanden oversteken naar veelal Suriname of de Carib. ’s-Avonds hebben wij een heerlijk etentje en gezelligheid is troef. De planning is om morgen (vrijdag) te vertrekken. Helaas laat de wind ons in de steek en ’s-Avonds tijdens het etentje besluiten wij om ons vertrek een dagje uit te stellen. Een dagje langer op La Gomera is geen straf. Integendeel, we hebben hier nog lang niet alles gezien en het verdient de moeite om later nog eens terug te keren.

Het leven hier op de Canarische eilanden lijkt wel één groot feest met momenten van rust en bezinning als je van het ene eiland naar het andere zeilt.

Vrijdag 28 oktober 2016

Nog meer boodschappen doen. Ik begrijp niet hoe alles weggestouwd kan worden.

Carla is de dame van de lijstjes, lijstjes, lijstjes en lijstjes. Het lijkt alsof zij alles onder controle heeft met deze lijstjes, alleen geloof ik daar geen barst van. Welke kastje je ook opentrekt. Het zit stampvol en ik kan mij op geen enkele wijze voorstellen hoe je iets kan terugvinden als je iets nodig hebt. Lijstje of geen lijstje. Voor mijn oog is het één grote bende. Ik mag mij er niet mee bemoeien en daar ben ik heeeel blij om. Ander voordeel is, dat als er iets gezocht moet worden, dat ik dat in ieder geval niet hoef te doen. Ik ben sowieso een slechte zoeker, maar hier zou ik stapelgek van worden. Gelukkig wordt Carla beperkt door de grootte van Kairos en het aantal kastjes. Hoe groter de boot en hoe meer kastjes des temeer spulletjes (lees: troep). In dit opzicht is er weinig verschil met onze thuissituatie in NL!!!

Wij hebben besloten om morgen (zaterdag) in de loop van de ochtend (zaterdag) te vertrekken. De windverwachting is “weinig wind”, maar we willen verder. De Bluenose (niet door mij veroorzaakt) met o.a. Henk en Joke vertrekken ook om die tijd richting de Kaap.

img_0291

Gezellig om zo een beetje op te trekken, hoewel we elkaar vast wel in korte tijd uit het oog zullen verliezen. Misschien ontmoeten wij elkaar weer op de KV-eilanden.

Canarische eilanden bedankt voor de goede tijd en met weemoed nemen wij afscheid van jullie. Wij komen terug.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s