Porto – Aveiro

Maandag 15 augustus 2016

De planning is om zo rond 8.30 Nederlandse tijd op te staan. Hier in Portugal is het 1 uur vroeger. (7.30 uur dus).

Maar ja, planningen zijn mooi, maar de praktijk wijst uit dat de meeste planningen, zo niet alle, níet lopen zoals gepland. Wij hebben ons zoals gebruikelijk bij het afgaan van de wekker nog maar eens een keertje omgedraaid om weer in slaap te sukkelen. Om 8.00 uur Portugese tijd worden wij gewekt door daverende kanonschoten en kerkklokkengeluiden, zo hard alsof de duivel aan de hemelpoort staat de rammelen. Om 9.00 uur hetzelfde liedje. Wat is er aan de hand? Het kan niet zijn dat deze herrie is ter ere van wat verdwaalde hollanders. Maar die eer laat ik heel graag aan mij voorbijgaan. Maar wat dan. Dat wordt al gauw duidelijk als wij onze boodschappen doen. Brood, groenten en fruit en vlees of vis. De gebruikelijke dingen dus. De straten zijn op de grond versierd met allerlei heiligheden. Welke? Geen idee. Oké een te kort in mijn opvoeding, maar daar zit ik gelukkig absoluut niet mee.

Bijgaand wat fotootjes. Voor en in de kerk staan busladingen vol met gelovigen serieus te kijken naar ………..?? Who knows.  Al met al een kleurrijk gezicht en leuk om het eens te zien.

Rond het middaguur zijn wij vertrokken. De lucht is betrokken en zit vol mist. Het is best koud. Vest aan, lange broek, thermo ondergoed voor Carla. Geen zaken, die je verwacht langs de kust van Portugal.

Wij varen een 30 mijl zuidwaarts naar Aveiro. Een klein stukje, maar wel op de motor.

En daar wordt je best zat van.

Wij liggen nu voor anker. De lucht is opgeklaard en het is zonnig. Geen wind. Nada. En morgen ook niet. Wij vertrekken morgen wel al motorend, verder naar het zuiden.

Als het een keertje wat meer waait willen wij een langere trip maken of de nacht doorvaren.

Maar op de motor is niet onze hobby.

Oh Ja,  wij kwamen ook nog het Schatje van Workum tegen.

IMG_0062.JPG

Tot morgen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s