Vigo

Zondag 26 juni 2016

Een rommeldagje. Boot schoongemaakt en ontzout. Onvoorstelbaar zoveel zout er op de boot vast blijft kleven. Een weekje later en je kan Kairos als zoutmijn exploiteren. Met veel zoet water hebben wij het zout van de boot geschrobd. Verder de was gedaan. Deze was zo langzamerhand behoorlijk onkreukbaar geworden en wat rondgelopen in mooi Cangas. Het is wel even wennen al die jongeren. Eén en al energie en daar wordt je best vrolijk van. Flirtend en stoerdoenerig gaan zij met elkaar om en doet ons herinneren aan onze jonge jaren. Zoete herinneringen komen boven, maar we zijn wel blij dat wij dat allang (bijna 40 jaar!) achter ons hebben gelaten.

Het weer is hier prachtig. Zon, zee en lekkere temperaturen maken het leven hier comfortabel. Een kopje koffie kost hier zo’n €. 1,- op de terrasjes, dus wat wil je nog meer?

(juist ja, 2 kopjes)

Maandag 27 juni t/m maandag 4 juli 2016

Ja wij dobberen nog steeds in de Ria bij Vigo.

IMG_1411
Passagiersbootje paste net, met wat trek en duwwerk, naast ons in de Box.

Mooie omgeving hier. Wij maken vele uitstapjes. Soms met de bus, soms lopend of met de trein. Of wij ankeren in het beschermde natuurgebied van de Islands of Ciers. Prachtige omgeving.

Met ons bijbootje gaan wij de kant op en lopen daar veelvuldig rond. Eén en al ontspanning en zoals je je het leven wenst. Eindelijk na vele jaren zwoegen. Wij beginnen al aardig te wennen aan onze nieuwe levensstijl. Ons zelf opgelegde “moeten” maakt plaats voor “we zien wel”. Wel even wennen, maar het bevalt uitstekend. Wij krijgen steeds meer contact met wereldomtrekkers, die ook zo in het leven staan. Ervaringen wisselen wij uit en steeds meer krijg je beeld waar je wel en niet moet zijn, waar de betere ankerplaatsen zijn of waar je het goedkoopste kan tanken of ……. Het is een klein wereldje. Het duurt even voordat je op dezelfde frequentie zit.

De eerste ARC-ers krijgen wij ook steeds meer in beeld. Deze groep gaat georganiseerd van Las Palmas naar de Carib. Je merkt de verschillen tussen de wereldomtrekkers en de ARC-ers.

De ARC-ers hebben zoiets van “kijk ons nou avonturiers”. De wereldomtrekkers hebben zoiets van “ah Gossie, kijk hen nou die amateurs”.

Boeiend!

Wij hebben voorlopig de tijd. Medio augustus zeilen wij langs de Portugese kust om daarna over te steken naar òf Madeira en dan naar de Canarische eilanden òf direct vanuit Lissabon naar de Canarische eilanden. Wat het gaat worden weten wij even niet. Het is afhankelijk van de weersomstandigheden, maar vooral van ons humeur.

Wij blijven nog wel even rond de Spaanse Ria’s ronddobberen en tussendoor komen wij nog even naar NL om moeder, kinderen, kleinkinderen en vrienden te groeten en nog wat centjes te verdienen.

Keep you posted.

 

Een gedachte over “Vigo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s