Camaret/Brest

Dinsdag 14 juni 2016

Camaret, het volgende plaatsje wat wij bezoeken. Vlakbij Brest. Zo’n 10 mijl.

2016-06-14 18.57.15
Kairos? Na een gedane arbeid?

Het weer is hier erg wisselvallig. Het ene moment harde wind met veel regen. Een bui noemen ze dat. En het volgende moment flarden zon met een toefje wolk.

Er zitten hier best redelijk veel Nederlanders. Waarom is mij niet helemaal duidelijk. Het kan aan de prijs dit keer niet liggen. Het is best duur. Duurder nog dan in Brest zelf en dat komt niet omdat het hier in Camaret zo goed geoutilleerd is. De jachthaven Port de moulin Blanc in Brest is een moderne grote jachthaven van alle gemakken voorzien, maar is toch behoorlijk goedkoper dan de haven hier in Camaret. Ik begrijp de logica soms niet helemaal.

Het is voor ons zo wie zo verbazingwekkend, dat de mens veel geld uitgeeft om zich te goed te doen aan allerlei ongemakken. Zoals kamperen in een vochtige ongemakkelijke tent, het verblijf in bouwvallige (vakantie)huisjes en met kleine bootjes het gevaar op zoeken door onbekende vaargebieden te bevaren. Heel vreemd. En dat geldt uiteraard ook voor onszelf. Vooral als je beseft, dat onze slaapkamer ongeveer de inhoud heeft van onze boot. Het is weliswaar geen kleine slaapkamer, maar toch. Waarom zoeken mensen het ongemak op terwijl zij thuis alles hebben om comfortabel te kunnen leven? Wat is dat wat ons drijft?  Ik heb er geen antwoord op, maar misschien heeft een slimmerik daar over nagedacht. (PS: ik ben bang dat ik daar wel het antwoord op heb, maar daar word je niet al te vrolijk van.)

Mocht iemand daar belangstelling voor hebben. Laat het weten en ik kom dan met een diepzinnige verklaring.

Brest (Port de Moulin Blanc)

Woensdag 15 juni 2016

Wij zijn weer terug in de haven waar wij al 2 dagen gespen

deerd hebben. Vanochtend om een uur 10.00 vertrokken uit Camaret. Windje in de rug en……….ZON!

2016-06-15 11.54.45
Brest onder een “Hollands” wolkendek

Jawel het kan. Echt wel. Twee uurtjes zeilend en nu eens geen motor aan. Heerlijk.

Wij blijven vandaag en morgen hier in de haven van Port de Moulin Blanc om ons voor te bereiden op de aankomst van onze boys. Zij komen vrijdag in de loop van de dag aan om ons oudjes te begeleiden tijdens de oversteek van de Golf van Biskaje. (Hoop dat zij niet zeeziek worden en een beetje zeebenen hebben!) De weersvooruitzichten zijn goed, voor wat het waard is. Morgen staat in het teken van boodschappen doen, boot een beetje op orde brengen, diesel en water tanken, de was doen en een keer goed douchen. Was ik maar bij moeder thuisgebleven denk ik dan. Hadden wij dezelfde malheur gehad.

Hoop dat onze vriend Jos Overbeek plus opstappers met zijn Seabee op tijd in Brest zijn, dan kunnen wij gezamenlijk opvarend de Golf oversteken. Wel zo gezellig.

Een gedachte over “Camaret/Brest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s