Brest – Brest – Brest

Zondag 12 juni 2016

Brest, een grote stad met veel te zien. Het Chateau, de winkelstraten, de vergezichten, de marinehaven, de wandelroute naar de andere marina. De fransen, die geen woord Engels spreken. Kortom de moeite waard om te bezoeken.

Wij beginnen zo langzamerhand wel steeds meer te vervreemden van Nederland. De appelstroop is op evenals de pindakaas en de becel margarine die je beschermt tegen een te hoog cholesterolgehalte. Hoe die fransen dat hier overleven?  Geen idee. Zelfs de hagelslag kennen zij hier niet.

Ik vraag mij wel af hoe het komt dat wij Nederlanders becel en andere cholesterol drukkende middelen nodig hebben en de fransen niet. Hebben de fransen een laag cholesterolniveau, omdat zij die middelen niet hebben of hebben wij een hoog cholesterol niveau omdat wij het wel hebben? Mmmm………moeilijk punt!

Maandag 13 juni 2016

Wij blijven nog maar even in Brest. Wij zijn van plan naar Camaret te zeilen. Het puntje van de inloop naar Brest aan de rand van de Golf van Biskaje. Zo’n 10 mijl van Brest. Kort stukje dus, maar de wind neemt in de middag in hevigheid toe en na een mijl varen, besluiten wij om toch maar weer terug te keren naar de haven. De wind staat NW en de wind is inmiddels opgelopen tot 25 – 30 knpn. met uitschieters naar 35 Knpn. Camaret ligt aan lagerwal en aangezien wij geen zin hebben in een hoop gedoe, keren wij maar terug om morgen het tripje alsnog te ondernemen.

Better be safe than sorry.

Tot morgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s