Roscoff – Ile D’ouessant (20 mijl van Brest) – Brest

Vrijdag 10 juni 2016-06-08

Wat valt er vandaag te vertellen. Niet veel eigenlijk, behalve dan:

regen – regen – regen –regen- regen – regen –regen- regen – regen –regen – regen – regen –regen –  regen – regen en heel veel mist.

Om treurig van te worden. En totaal geen spat wind. Zelfs geen rimpeling op het water. Wel is langzamerhand de invloed van de Atlantische oceaan te merken. De deining wordt langer. Je vaart van heuvel naar heuvel. We hebben vandaag steeds op de motor gevaren. Pfff…je wordt er een beetje suf van.

2016-06-10 17.40.21

De aankomst op Ile D’Oussant was verrassend. Wij werden daar begroet door een grote dolfijn. Hij zwom dichtbij met ons mee en tijdens het vastleggen aan een mooring zwom hij constant om ons heen en bestudeerde ons aandacht. Wat een pracht dier. Totaal op zijn gemak en uiterst nieuwsgierig. In het dolfinarium in Harderwijk krijg je ze niet dichterbij. Het eiland zelf hebben wij nog niet bezocht. Dat zullen wij de komende dagen nog wel doen, maar eerst naar Brest om onze boodschappen te doen.

Zaterdag 11 juni 2016

Vandaag van het eilandje Ile D’ouessant naar Brest.

Helaas worden wij niet uitgeflipperd door ons vriendje de Dolfijn. Jammer. Moest zeker nog even boodschappen doen in de viswinkel. Het ga hem goed.

Naar Brest hebben wij constant een beetje wind op de kont en dat vindt Kairos niet echt lekker. Kwispelend zijn wij Brest ingevaren. Best een mooie stad. Een marine stad, een mooie jachthaven en de aanloop daarnaartoe is ook fraai. Een soort heuvellandschap aan beide zijden van het water. Wij blijven voorlopig in deze omgeving een beetje ronddobberen om de omgeving te verkennen en omdat wij onze zoon met zijn vriend verwachten. Beide zijn vaders van resp. 2 en 3 koters. Wij zullen zuinig op hen zijn. Wij willen geen gedoe met de ladies. Wij willen tenslotte ooit ook weer terug naar NL.

Een gedachte over “Roscoff – Ile D’ouessant (20 mijl van Brest) – Brest

 1. Lieve Henk en Carla,

  Fijn weer een blog van jullie te kunnen lezen.
  Jullie boffen niet met het weer , wat sneu !! En dan te bedenken dat het hier steeds mooi weer is, hoewel er vandaag ook geen wind was. Dat vind ik wel fijn, maar om te zeilen… Nee. Dat wordt dan dobberen geblazen. Tussen de middag hebben Agnes en Suzette mij opgehaald en hebben we bij het vliegveld geluncht. Dat was heel gezellig.
  Sinds gisteren tob ik weer met een zeer pijnlijke heup. Ik loop nu met een stok om de heup wat te ontlasten. Woensdag heb ik een afspraak met een therapeut.
  Het is weer het oude liedje, het komt door overbelasting van de pees die verbonden is met het heupgewricht. Ik heb teveel gesjouwd, dat moet ik nu bezuren.
  Wat leuk dat er een dolfijn langszij kwam zwemmen. Het zijn echt lieve dieren.
  Jullie zijn nu in Brest. Ik heb begrepen dat Richard en Remco a.s. Vrijdag naar jullie toe komen en daarna een stuk met jullie meezeilen. Dat is leuk.
  Ik hoop dat het weer snel verbetert, maar ik heb het weer overzicht gezien en het lijkt me boven Frankrijk niet best. Ik hoop dat jullie in de droge hoek zitten.
  Verder geen nieuws. Bella laat me weten dat we naar bed moeten, dus hijs ik me zo direct de trap op en neem een paar paracetamolletjes, zodat ik goed zal kunnen slapen. Ik wens jullie ook een goede nacht .
  XXX ma.

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  > Op 11 jun. 2016 om 23:07 heeft Sailing with Kairos het volgende geschreven:
  >
  >
  >

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s