Alderney – Guernsey – Herm – Roscoff

Dinsdag 7 juni 2016

Op weg naar Peters Port. Hoofdstad van Guernsey. Dikke mist, maar met de plotter en AIS kom je een heel end. Geen wind, maar wel heel veel stroom mee.

In 3 uurtjes varen wij van Alderney naar Guernsey.

We moeten eerst nog even wachten voordat wij de “drempel” over kunnen om de marina  van Peters Port binnen te lopen.

Het begint inmiddels ook wat op te klaren. De mist trekt weg en wij hebben zowaar ZON.

De temperatuur loopt op en langzamerhand komen wij in een euforische stemming. Zon, warm, helder weer. Het kan niet op. Wij waren bijna vergeten, dat zoiets ook nog bestaat.

Bij aankomst hebben wij na 2 weken! eindelijk onze was kunnen doen. Als je ons niet aan ziet komen, dan kan je ons op zijn minst ruiken aan komen. (Beetje rare zin, maar het klopt wel geloof ik). In ieder geval het is nu 12.00 uur ’s-Avonds en wij gaan nu naar ons nestje en doen onze snaveltjes toe.

Herm

Woensdag 8 juni 2016

Vanochtend zo rond 12.00 uur vertrekken wij na eerst de boodschappen en de was gedaan te hebben. Nog even diesel tanken tegen een dieselprijs waarvan je gaat juichen en dan, na de bemanning van de Bontekoning gegroet te hebben, op weg naar Herm. Herm een klein eilandje bij Guernsey. Zo’n 3 mijl varen tussen de rotsen door om in een klein kommetje voor anker te gaan.

2016-06-09 06.52.22
Eén kommetje Herm

Het kommetje is slechts van één zijde toegankelijk en licht erg beschut voor wind en getijde stroming. Het eilandje hadden wij vorig jaar ook al bezocht en wat ons opvalt zijn de subtropische invloeden. Mooie stranden, palmbomen, bloemen en de lekkere temperatuur. Onze bedoeling is om te gaan vissen en een beetje aan te rommelen.

In de middag komt de mist helaas weer opzetten en dat maakt het meteen minder aangenaam. De mist is nat en koud. De ego’s van zeeschepen laten weer van zich horen door luid de misthoorn te laten klinken. Je zou denken, dat met de tegenwoordige technieken zoiets als een misthoorn niet echt meer nodig is. Een rudiment vanuit het verleden zullen wij maar denken.  Het rommelen komen wij wel aan toe, maar het vissen en in de zon genieten helaas niet. Vanavond vroeg naar bed, omdat wij morgen om 5.00 uur vertrekken richting Brest. Ergens halverwege zullen wij wel ergens stranden om een plekje voor de nacht te vinden.

Herm – Roscoff

Donderdag 9 juni 2016. Wij vertrekken om 7.00 uur i.p.v. de geplande 5.00 uur vanwege de dikke mist. Geen hand voor ogen te zien. De mist is nat. Heel nat. Het is net alsof de regendruppels in de wolk blijven hangen en weigeren naar beneden te vallen. Alles is zeiknat.

2016-06-07 14.47.47
Grauw, grijs en nat zoals mist hoort te zijn

Om 7.00 uur klaart het een beetje op en wij schuifelen bij laag water door de nauwe uitgang tussen de rotsen door naar dieper water. Windstil, geen getijde stroming en een ongelofelijke stilte af en toe verstoord door het geluid van een vogel. Bijna onwerkelijk in een wereld waar je altijd achtergrond geluiden hoort van mensen en hun machinerieen.

De eerste uren hebben wij helaas niet of nauwelijks wind. Geen rimpeling op het water, af en toe een fregatvogel, geen andere schepen, geen………….. niets. Ons Yanmar vriendje raffelt de mijlen onder ons weg. ’s-Middags krijgen wij eindelijk wat wind en kunnen wij de zeilen opzetten. Ons Kairosje loopt lekker. Zo’n 7 knopen gemiddeld en om 18.00 uur zijn wij in Roscoff. Een moderne jachthaven, die zijn draai nog moet vinden.

Morgen trekken wij weer verder.

2 gedachtes over “Alderney – Guernsey – Herm – Roscoff

 1. Beste Carla en Henk,

  Bedankt voor het delen van al jullie belevenissen en commentaren met humor en een knipoog. Heerlijk om te lezen en eerlijk gezegd went het zo snel dat ik telkens al uitkijk naar het volgende bericht. Wat een leuke stijl van schrijven. Erg jammer dat het weer niet echt meewerkt tot nu toe, maar dat gaat natuurlijk wel steeds beter worden. We wensen jullie een fantastische tijd toe en blijven op de hoogte via jullie blog.
  Hartelijke groet,
  Monique van der Vorst en Rob van Deudekom
  Najad 331-45 “De Vorstin”

  Geliked door 1 persoon

  1. Ach het schrijven gaat mij makkelijk af en ik vind het ook leuk om te doen. Het lukt niet altijd om te bloggen, omdat ik niet altijd een goede wifi-verbinding heb. Maar daar waar ik het kan schrijf ik mijn stukjes.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s