Duinkerke – Boulogne

Maandag 30 mei 2016

Het is vandaag bar en boos.

Regen, kou en extreem harde wind. We liggen in de haven van Duinkerke heen en weer te schudden. De landvasten wringen zich knarsend rond de bolders. Een helse herrie en daarmee hebben wij ook slecht geslapen. Niet erg natuurlijk, maar leuk is anders.

Vanochtend nog wat water bijgevuld alleen geeft de watermeter niets aan. De bilgepomp begint onophoudelijk te lopen en al snel hebben wij het vermoeden, dat er iets met de watervoorziening aan de hand is. Maar waar?? Na ongeveer de halve boot gesloopt te hebben blijkt dat de watersensor van de voorste watertank volledig verrot is en los zit.

Bij het watertanken loopt het water uit de tank zo de bilge in. Geen wonder dat de bilgepomp continue aan het lopen is. Gelukkig zijn hier in Duinkerke genoeg watersportshops en service bedrijven te vinden. Uiteraard is de goede sensor niet te vinden, maar woensdag wordt er een nieuwe aangeleverd. Betekent dat wij hier morgen (= dinsdag) ook nog wel liggen te stampen. De transitie van mijn twee linkerhanden naar twee rechterhanden begint al aardig vorm te krijgen. Ik begin dat klussen zelfs steeds leuker te vinden wat ik nooit heb kunnen vermoeden. Het heeft iets rustgevends en als het resultaat goed is, geeft dat de nodige voldoening.

Wij willen morgen als het wat droger wordt, iets aan site seeing doen en toch dat visje kunnen kopen en kunnen nadenken over waar wij naar toe zullen zeilen onder het genot van dat wijntje waarvan de bodem al aardig in zicht begint te komen. Dover of Boulogne of ……….?

Dinsdag 31 mei 2016

Het is mij het nachtje wel. Stampen stampen en stampen. Van de storm wel te verstaan.

Het is niet alleen de snoeiharde wind, maar vooral door de golven van de Noordzee die de haven in rollen. We hebben stahoogte in ons bootje, maar dat is maar relatief. We hebben het plafond van nabij kunnen inspecteren. Ongewild, dat wel.

Gelukkig dat de wind in de ochtend wat minder wordt. We hebben wat rondgelopen in Duinkerke. Een echte werk- en studenten stad. Niet de gezelligst denkbare. Het visje kopen is helaas niet aan de orde. De vissersvloot is door het slechte weer niet uitgevaren. Wij zullen ons geluk ergens anders moeten vinden. Wel hebben wij de andere gebruikelijke boodschappen gedaan. In de loop van de middag is mist komen opzetten. De wereld verstilt. Wat een verschil met de vorige dag. Morgenochtend kunnen wij de watersensor ophalen, zodat ik die kan installeren. Een uurtje werk alles bij elkaar. Daarna vertrekken wij naar Boulogne. Dat zal ongeveer om 12.00 uur zijn. De wind en vooral het tij hebben wij dan mee.

Woensdag 1 juni 2016

De watersensor hebben wij op tijd kunnen ophalen, maar gezien de tijdsdruk hebben wij hem nog maar niet geïnstalleerd. Het installeren is niet zo ingewikkeld, maar het vraagt wel de nodige tijd omdat de vastgeschroefde tafel en vloerpanelen losgemaakt moeten worden. Een klusje wat de nodige tijd vraagt en in rust gedaan moet worden.

Wij zijn om 13.00 uur uit Duinkerke vertrokken. De wind is 5 – 6 Bft uit het Noordwesten.

Met het tij mee lopen wij gemiddeld 9 knpn. De 46 mijlen vliegen voorbij. Om 18.00 uur lopen wij Boulogne binnen. 46 mijl in 5 uur. Best goed!

Het weer is verder nog steeds naadje?

De verwachtingen voor morgen (= donderdag) zijn wederom zeer slecht. Wij blijven dus maar in Boulogne om boodschappen te doen, te klussen (watersensor installeren) en nu toch eindelijk dat visje te kopen en om wat van Boulogne te zien.

Het nieuws in Nederland volgen wij niet meer zo. Wel is er kennelijk wat ophef over Sinterklaas en Zwarte Piet. En dat in mei/juni?? Ik heb daar wel een mening over, die ik binnenkort op deze blog zet.

Wordt vervolgd.

4 gedachtes over “Duinkerke – Boulogne

 1. Beste Carla en Henk,
  Wij genieten nu al volop van jullie eerste zeemijlen en niet te vergeten het “politiek commentaar” zo tussen de regeltjes door.
  Hopen wel dat je dit anderhalf jaar gaat volhouden, de berichtjes bedoel ik, die vele zeemijlen gaan wel lukken.
  In ieder geval behouden vaart.
  Groetjes ook van Frank,
  Marga

  ps er zit een heel goed kaaswinkeltje in Boulogne,
  brug over, rechtdoor, 2e straat rechts, beetje achteraan rechts, pijpenla gevuld met de heerlijkste kaasjes.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dag Marga & Frank, Het schrijven van de blogjes gaat mij makkelijk af en ik vind het ook leuk om te doen. Het geeft ook wat structuur aan mijn denken. Het is hier in Boulogne erg slecht weer. Dat kaaswinkeltje gaan wij vanmiddag vast aandoen. Tot spoedig. C&H

   Like

 2. Hoi Henk en Carla,

  Leuk om van jullie iets te horen, maar het weer werkt niet echt mee, maar dat wordt wel beter.
  Op dit moment zijn wij gepakt en gaan wij aan boord.
  Fijn dat jullie deze trip kunnen en durven te ondernemen en ook nog 1 1/2 jaar onderweg te blijven!!!!!

  Met al enkele zeemijlen op de teller nog steeds geen visje gegeten.
  Wij vertrekken naar de Oostzee voor 3 maanden als de weergoden meewerken.

  Wensen jullie een behouden vaart en lezen graag wat jullie allemaal mogen beleven.

  Groetjes van Jan en Jose.
  bemanning op de Juvel-Jee

  Geliked door 1 persoon

  1. Dag Jan & Jose,
   Dank voor je mailtje. Ook wij wensen jullie all the best voor jullie trip naar de Oostzee. Hoop dat jullie wat beter weer hebben dan wij de afgelopen week gehad hebben. Het lijkt wel herfst. De verwachtingen zijn wel positief. Er is dus hoop en zonder hoop vaart niemand wel. Groetjes C&H

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s