Zeebrugge – Duinkerke

Zondag 29 mei 2016

Vandaag vroeg opgestaan. Het was al wel 8.30 uur! Valt niet mee als je een jaartje ouder wordt. Rustig ontbeten, afgerekend bij de havenmeester en nog even wat diesel getankt.

Uiteindelijk voeren wij de marina uit om 10.30 uur. Na een half uurtje wachten op wat binnenkomend en uitgaand scheepvaartverkeer konden wij Zeebrugge achter ons laten.

Het weertype was ongeveer gelijk met de dag daarvoor. Alleen de wind was iets meer NWN gedraaid en wat steviger. In het begin 4 bft en wat later naar de 5 en 6 Bft. Een beetje heiïg dat wel en eigenlijk ook wel wat te koud voor de tijd van het jaar. Kairos loopt als een speer. Steeds zo’n 7,5 tot 9 knpn. met uitschieters naar de ruim 10 bij halve wind. Super dus. Wel een knoopje stroom mee, maar al met al, 10 knpn. staat best leuk op de teller.

Prima zeildag en wij waren in een zucht en een sch……. In Duinkerke. Een uurtje na aankomst (16.00 uur) begon het heftig te plenzen met wat onweer. De achterwand aan onze sprayhood is goud waard. Uit de wind en droog als het regent. Wat wij morgen gaan doen, weten wij nog niet echt. Misschien wat lopen in Duinkerke, visje kopen, een beetje klussen, wat huishoudelijke zaken of richting Dover, Boulogne of …….. We gaan er maar eens diep over nadenken onder het genot van een wijntje of zo.

 

4 gedachtes over “Zeebrugge – Duinkerke

  1. Leuk hoor, pap, mam, om jullie zo op de voet te volgen! En het klinkt alsof jullie inmiddels redelijk relaxed zijn.. Met de dag bekijken wat te doen.. Zo vrij als een vogeltje! 😉 Xx

    Like

  2. Hallo Carla&Henk,
    De stukjes proza, waarin jullie je belevenissen zo prachtig hebben beschreven, heb ik in één adem gelezen. Volg jullie wereldreis dagelijks met veel genoegen. Het begin is in ieder geval goed en ontspannen begonnen. Groeten van een kreupele achterblijver, Jan Duin.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s