Zeebrugge/Knokke

Zaterdag 28 mei 2016

De dag begint mistig en kil.

Een goede dag om Knokke een beetje te verkennen.

Een mooie badplaats dat Knokke. Mooie brede winkelstraten met chique winkels, restaurantjes en gallerieen. Brede strandboulevard met veel badhokjes direct aan de boulevard. Dat doet mij wel wat denken aan de tijd van vorige eeuw bij Noordwijk, Katwijk en Scheveningen. De tijd van de preutsheid. Eigenlijk niet meer van deze tijd, maar heeft toch wel zo zijn charme. Vooral het contrast tussen de moderniteit van nu en de tijd van toen.  Wat verder opvalt zijn de oudere dikke heren in hun snelle bolides met…….hmm mooie jonge dames, die bij het uitstappen met moeite hun voiture uittrekken èn de jonge yuppen in dikke SUV-en op zoek naar aandacht, respect en erkenning. Parmantige ego’s.

Het stadhuis van Knokke is fantastisch opgeknapt en komt mooi uit de verf ware het niet dat daar een meer dan afschuwelijk huisje voor staat wat toegang geeft tot de ondergrondse parkeergarage. Wie dat verzonnen heeft??? Meer dan jammer. Het doet onrecht aan dat mooie stadhuis.

De zon is doorgebroken, de mist is opgeklaard, de temperatuur is aangenaam en lekker aan het terrasje zittend, biertje in de hand, is dat wel erg genieten.

Morgen vertrekken wij naar Duinkerken. Visje kopen waarschijnlijk.

We zien wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s