Scheveningen – Zeebrugge/Knokke

Vrijdag 27 mei 2016

Vertrek om 08.30 uur.

Weinig wind vanuit het NNW. Een waterig zonnetje en weinig zicht. Op de plotter zie je dat er wat scheepvaartverkeer is en zo af en toe zie je een schip vaagjes voorbij glijden. De zee is redelijk vlak en leeg. Geen vogels, geen vissen, geen ……….niks. Saai dus. Heel saai.

Behalve dan bij Hoek van Holland. De maasmond. Vaak is er veel inkomend en uitgaand verkeer. Nu niet. Wel komt vanuit het niets een dikke politieboot achter ons aan denderen en blijft dicht bij ons met ons opvaren. Verrekijker erbij en je kan de breed geschouderde heren en dame zien overleggen. Na een minuut of 10 steekt één van de heren de duim omhoog om daarna te vertrekken. Het geeft altijd weer een ongemakkelijk gevoel als zo’n boot langszij komt. Je hebt niets te verbergen, maar toch…… Het is natuurlijk heel goed dat zij er zijn, maar het ook oh zo jammer dat het kennelijk nodig is. Deze hoeders van onze vrijheid en veiligheid.

Vrijheid. Tja wat is dat en wat is het waard en wat mag dat kosten? Wat betekent vrijheid nog als je dat met hand en tand moet verdedigen? Wie het antwoord heeft mag het zeggen.

Ter hoogte van Vlissingen trekt de wind wat aan. Niet veel, maar het zorgt er wel voor dat de vervelende schommel beweging van Kairos wat minder wordt. De aanloop voor het scheepvaart verkeer richting Antwerpen is leeg. Best bijzonder eigenlijk. Normaliter is er zeer veel verkeer komend en gaand naar Antwerpen en moet je maar zien hoe je je met jouw bootje er tussen door moet wurmen. Om ongeveer 18.00 uur zijn wij Zeebrugge binnengelopen.

Morgen blijven wij hier liggen om een rondje Knokke te doen.

We keep you posted.

Een gedachte over “Scheveningen – Zeebrugge/Knokke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s