Amsterdam – Scheveningen

 

 

Dinsdag 24 mei 2016.

Om 10.00 uur vertrokken vanuit de Schellingwouderbrug te Amsterdam. Deze brug is de afgelopen tijd veel gestremd vanwege technische problemen. Zo ook nu.

2016-05-24 09.12.25

Vanaf de brug op de motor naar IJmuiden. Kleine schade opgelopen aan BB-zijde. Te hard tegen de kade aangeramd bij de Noorder sluis bij IJmuiden. Niets ernstigs alleen optisch zie je wat. Gelukkig is het het potdeksel en daar is hij ook voor bedoelt.

Vanuit IJmuiden richting Scheveningen. De wind komt uit het NNW met 4 – 5 Bft. Gezien de windrichting is dat niet al te comfortabel. Koude wind en de achterwand aan de Sprayhood is goud waard. Vooral als het koud is zoals vandaag. Kairos loopt fantastisch. Steeds 8 – 9 knp. op de teller, ondanks dat wij vrijwel voor de wind gaan. Wel het tij mee en dat helpt. De autopilot doet zijn werk geruisloos  en moeiteloos ondanks dat Kairos regelmatig door de achteropkomende golven weggezet wordt. In de jachthaven aangelegd en daar blijkt de preekstoel los te zitten. Balen dus. Gelukkig openbaren dit soort probleempjes zich nu. Ik heb zo het gevoel, dat als wij aan de oversteek beginnen het schip in nieuwstaat is. Waar dit begin al niet goed voor is.

Woensdag 25 mei 2016

Vandaag staat de preekstoel op het menu. Hoe lossen wij dit probleem op?  Gelukkig hebben wij raad en hulp gekregen van Shipshape (Dank Harry) en een goede vriend van ons (jan paul) om ons op weg te helpen. Achteraf blijkt er slechts een stom boutje niet goed vastgezet te zijn. Zo’n boutje verstopt achter een kabel in de ankerkluis. Nadat deze vastgedraaid was, zat alles weer muurvast. Pfffff…….

IMG_1256

Wij blijven vandaag en morgen in Scheveningen. Een beetje uitrusten van de afgelopen stress weken. Vanavond krijgen wij bezoek van ons Oom aan boord en dat betekent lekker borrelen en borrelen en borrelen en eten en natuurlijk gezellig bijpraten.

Er staat weinig wind uit westelijke richting en vanmiddag klaart het weer wat op. Het zonnetje schijnt en morgen hopelijk ook. De voorspelling is, dat de wind a.s. vrijdag uit het noordoosten gaat komen. Weliswaar een zwakke wind, maar voldoende reden om dan Vrijdag vroeg te vertrekken naar Zeebrugge.

Donderdag 26 mei 2016

Vandaag een vrije dag. Lekker gelopen op de boulevard, beetje uitwaaien en lekker lanterfanten. Heerlijk als je niet onder tijdsdruk staat en niets moet en van alles mag. We beseffen dit nog niet goed. Het is nog niet echt bij ons ingedaald, maar dat zal de komende tijd vast wel gebeuren. Scheveningen is mooi opgeknapt. Het ziet er allemaal erg gelikt uit.

Een strandplaats op zijn mooist. Enige jaren geleden zag het er allemaal erg verwaarloosd uit. Een mooie turnaround.

Het is nu al laat. Wel te rusten voor iedereen en morgen gezond weer op.

Een gedachte over “Amsterdam – Scheveningen

  1. Wat fijn dat het probleem met de preekstoel is opgelost. Het zat al eerder wat los en dat gaf toch een onzeker gevoel. Dus mooi dat de preekstoel weer stevig vastzit. Gr. Karel

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s