Off we go………..

 

Een dag later dan gepland zijn wij vertrokken.

Wij hadden eerst nog een crematie van een jonge vrouw die door A.L.S het leven gelaten heeft. Man en zoon achterlatend. Het leven kan soms wreed zijn.

Recht en onrecht, macht en onmacht, oorlog en vrede, hemel en hel, zijn beide zijden van dezelfde munt. De munt of wel het leven genoemd.

Maar goed. Wij hebben de mazzel dat wij gezond en wel zijn en dat wij op de goede plaats en op het juiste moment geboren en getogen zijn.

Zondag hebben wij alvast afscheid genomen van ons moeder en van onze kinderen met partners en kleinkinderen. En dat doet best pijn. Natuurlijk je ziet hen wel weer terug, maar er is toch dat gevoel van “ze heel erg missen” en de zorg die je als ouder hebt van “ze zullen het toch wel redden” en “wat als…….dan zijn wij er niet”.

Het is regenachtig met veel wind. De laatste akkefietjes heeft Shipshape voor ons geklaard. Chapeau!!!!!!!

De boot is vol gestouwd met eten, drinken, kleding en reserve onderdelen. Het markermeer is opeens een stuk minder diep. Ik moet maar eens nadenken hoe dat zo zou komen.

Wij liggen nu voor de Schellingwouder brug bij Amsterdam. De brug is gestremd vanwege een storing.  Morgen, dinsdagmorgen, gaat hij om 10.00 uur weer open. Dat wordt lekker uitslapen dus. Het plan is om dinsdag 24 mei naar scheveningen te zeilen. De windverwachting is goed. Wel zullen wij het grootste deel het tij tegen hebben en dat wordt dan waarschijnlijk een hobbelige rit.

Wij zien het wel.

Met een glimlach op het gezicht en met pijn in het hart zijn wij vertrokken.

 

4 gedachtes over “Off we go………..

 1. Lieve Henk en Carla, wij wensen jullie een hele goede reis. Een reis die jullie beiden meer dan dik hebben verdiend. We gaan jullie vanaf de kant volgen. Ruud en Ada.

  Geliked door 1 persoon

 2. — Je hebt twee kleine handjes. Geeft ons er allebei één. We leiden je rond totdat je zegt: ‘ik kan het wel alleen’ — Dat staat bij Kian op zijn geboortekaartje.
  We gaan jullie ontzettend missen, maar we zullen het wel redden.
  En wat als…? Wij zullen de handjes van onze kinderen vasthouden.
  En wij…? Wij kunnen het inmiddels wel alleen, dankzij alle goede zorgen en begeleiding van jullie in de afgelopen jaren. Daar zijn we erg dankbaar voor!
  Nu is het tijd voor jullie. Geniet van de komende tijd en van elkaar.

  Geliked door 1 persoon

  1. Mooie woorden Rich, dank je wel. Met alle goede zorgen en begeleiding ben je er natuurlijk niet. Jullie hebben het allemaal zelf gedaan. Wij zijn trots op jullie en wij zijn blij dat wij ons steentje daaraan hebben kunnen bijdragen.

   Geliked door 1 persoon

 3. Mooi Rich, daar sluit ik me volledig bij aan!
  En pap en mam, natuurlijk gaan wij jullie ook ontzettend missen, maar bovenal vind ik het onwijs mooi en ben ik ontzettend blij en trots dat jullie deze reis nu gaan maken. Als jullie een beetje zijn losgekoppeld van hier/NL dan kan het genieten pas echt beginnen. Dus kijk vooral vooruit naar al het moois wat voor jullie ligt. En af en toe haken wij onderweg even bij jullie aan om een beetje mee te genieten! Xx

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s