Nog een paar dagen…….

De laatste paar dagen voor ons vertrek.

De to-do lijstjes worden korter en we zijn nu druk bezig om zaken over te dragen aan onze kinderen, afscheid te nemen van onze dierbaren en ons voor te bereiden op ons vertrek a.s. zondag 22 mei.

Daarnaast denken wij ook na over wat dit vertrek voor ons betekent en wat ons te wachten staat.

Ik heb daar een wat dubbel gevoel over.

Nederland laten wij voor een tijdje achter ons.

Een Nederland waar ik mij steeds minder thuis voel. Als geboren en getogen Nederlander heb ik de laatste jaren steeds meer het gevoel, dat dit mijn Nederland niet meer is.

Een Nederland met zijn vele protocollen, procedures, richtlijnen en veel te ver doorgevoerde wetgeving waardoor eigen initiatief en creatief denken in de kiem gesmoord wordt. Het proces of systeem staat centraal en de mens heeft zich maar te schikken.Keurmerken, die alleen maar garanderen dat volgens bepaalde procedures gewerkt worden, maar wat niets zegt over de inhoudelijke kwaliteit van wat geleverd behoort te worden.

De politiek die mijlenver weg staat van de burgerij. Politici, die claimen volksvertegenwoordiger te zijn, maar in het parlement zitten om hun eigen dogma’s door te drukken onder het mom van leiderschap.

Een overheid, die geen enkel oog en begrip heeft voor ondernemers in het MKB in het geval van faillissement of zwaar weer.

Vakbewegingen, die zijn blijven hangen in het verleden toen nog sprake was van arbeidscontracten voor onbepaalde tijd i.t.t. de huidige flex- en de ZZP-contracten.

De idee, dat je kan onderhandelen met een autocraat als Erdogan als het gaat om de vluchtelingenproblematiek.

Vluchtelingen (de echte niet te na gesproken!), die steeds meer het straatbeeld bepalen waardoor je steeds meer het gevoel hebt, dat je zelf een inburgeringscursus moet volgen. De vrouwen in Burka’s en hoofddoekjes, die vanuit hun religie menen de (autochtone) man te mogen provoceren en beledigen. Bij de burka en hoofddoek gaat het er immers om dat de man een op seks beluste idioot is, die je als vrouw niet mag verleiden en je daarom moet verhullen. Een wereldbeeld, die in Nederland niet past en ronduit beledigend is.

De megalomane ideeën vanuit Brussel om de EU steeds maar verder uit te breiden met landen, die zo wezenlijk verschillen van het “oude” EU, dat op geen enkele wijze nog binding is tussen de het Europese parlement en de bevolking. Een Brexit is dan wel economisch niet zo verstandig maar is wel begrijpelijk als je tenminste zelf de regie over je eigen land wil behouden. Dan maar wat armer.

De inhoudsloze tegenwoordige communicatie. Het gaat nergens meer over. De mens is verworden tot een tweet, een FB berichtje. Het GESPREK is verdwenen. Lang leve de digitale wereld (maar niet heus)

Kortom: Nederland is een mooi huis waar je zo langzamerhand niet graag in wilt wonen.

Wij vertrekken en na al deze sombere mijmeringen hoop ik van harte dat wij bij terugkomst weer de energie teruggevonden hebben en een vernieuwde blik hebben op Nederland. Een Nederland wat mijn thuis weer kan zijn.

Wat ons te wachten staat? Geen idee.

Nieuwe mensen en culturen ontdekken misschien? Gesprekken met andersdenkenden? De zee en de oceaan? Het leven en het gevoel dat je leeft? Back to nature? Puurheid? Jezelf (terug)vinden?

Wij staan er open voor.

 

5 gedachtes over “Nog een paar dagen…….

 1. Hi Henk en Carla, leuke blog.
  Ik volg je een maand later. Ook via Brest naar de Spaanse Ria’s. Als alles gaat zoals gepland zijn we rond 25 Juni in La Coruna. Helaas heb ik maar 3 maanden en ga vanaf La Coruna langs de kust weer terug.
  Mogelijk zie ik jullie nog in Spanje, anders een heel prettige en verdiende reis.
  Jos

  Like

  1. Wij steken zo rond 17 juni vanuit Brest de golf van Biskaje over richting La Coruna. Het is heel wel mogelijk, dat wij elkaar zullen ontmoeten.
   Lijkt mij hartstikke leuk.
   Hoop je te zien en heel goede vaart toegewenst.

   Like

 2. Hallo Henk en Carla,
  Een mooie blog die ik herken.
  Fijne reis en ik hoop dat je vind wat je ongedefinieerd zoekt.
  Succes en behouden vaart.
  Warme groet,
  Gerard.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hey Henk, Bij toeval hadden we elkaar afgelopen week aan de telefoon. Tja toeval we weten dat het niet bestaat. Ik lees je verhaal en herken alles wat je schrijft. Niet alleen als ondernemer maar zeker ook als mens. Ik verbaas mij iedere keer weer hoeveel energie het kost om een je bedrijf “drijvende” en met lede ogen moet zien hoe onze politici de zakken vullen met wanstaltige graaipraktijken. Het maakt me boos en verdrietig. Daarom respect voor de stappen die jullie gaan zetten en ik beloof je dat ik de blog blijf volgen. En mocht het lukken dan gaan we elkaar zien waar ook ter wereld. Dat zal wel de vaste wal zijn want men mijn zeebenen vrees ik veel schoonmaakbeurten van het interieur. Ik wens je samen met Carla een behouden vaart en veel mooie ervaringen. Ahoy Henk (die andere).

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s