2 weken voor vertrek

Nog even en dan is het zover. Het To-Do lijstje wordt niet veel korter. Alleen de relevantie van de uit te voeren werkzaamheden neemt af. Waar het eerst ging om de zeilen, de verstaging, watermaker, generator, ……… gaat het nu om O-ringetjes, poetsen, pakkingen en ander klein spul. Het enige wat nog echt moet is onze koelkist. Deze doet het n.l. niet. Onze steun en toe verlaat Shipshape gaat daar nog wat aan doen, maar dan is het toch echt zo ver. Eindelijk! Wij ervaren het als spannend, omdat het een overgang betekent van ons oude vertrouwde leventje van hard werken en zorgen voor naar een leven van vrijheid en het onbekende.

4 gedachtes over “2 weken voor vertrek

 1. Hi pap, mam! Van dichtbij maak ik alle voorbereiding mee. Het is een hele organisatie en ik denk dat jullie e.e.a. echt heel degelijk hebben opgepakt! Niet alleen wat betreft de voorbereiding van de boot zelf, maar juist ook de vertrekkerstdagen en andere informatie dagen en cursussen die jullie hebben gevolgd om de kennis bij te spijkeren en ervaringen uit te wisselen! En nu komt dan eindelijk het einde van de voorbereidingen en de start van jullie mooie avontuur in zicht! Nog 1 weekje en dan is het zover. De dag voor vertrek hebben jullie voor je gevoel nog vast ‘een heleboel’ te doen, maar ik denk dat je nog wel dagen of weken bezig kunt blijven.. Dus die 20-80 regel waar jullie het altijd tegen mij over hebben gehad, daar herinner ik jullie nu ook aan.. 😉 Ga genieten van deze bijzondere ervaring en we zien elkaar onderweg vast een paar keer! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Nog heel eventjes en dan is het zover! De laatste voorbereidingen en dan kunnen jullie op pad.
  Een spannende reis voor iedereen! Niet alleen voor jullie maar ook wij wachten in spanning af hoe jullie deze reis gaan ervaren. Het wordt vast fantastisch en we zijn daarom erg blij met dit blog. Ik hoop dat jullie de kans hebben om het regelmatig van een update te voorzien.

  Na jarenlang hard werken blijft er nog een weekje buffelen over. Maar komend weekend is het echt zover. En laat het dan ook echt zover zijn! Ik ben het eens met Agnes; het lijstje met de voorbereidingen zal nooit helemaal af zijn, maar dat hoeft ook niet. De 20-80 gaat zeker op. Sterker nog, wat mij betreft zou je het ook kunnen omdraaien en er de 80-20 regel van kunnen maken. Als de belangrijkst 20% maar geregeld is. Voor de rest kom je er wel uit! Je hebt je huis bij je en voorlopig zitten jullie nog gewoon in de bewoonde wereld. Dus er is altijd wel een oplossing in de buurt. Heel veel succes nog deze week en tot komend weekend. We komen jullie dan uitzwaaien!

  Geliked door 1 persoon

 3. Wow dat zijn nog eens plannen! Heel veel plezier en wellicht doen jullie Peru ook nog eens aan met de boot, dan zie je een andere wereld 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s