Eén maand voor vertrek

Een maand voordat wij vertrekken. Het is nu 15 april 2016 en onze planning is om op 21 mei te vertrekken.

De oorspronkelijke to-do lijstjes beginnen nu wat korter te worden. Kairos is door de verzekeringsexpert geïnspecteerd en op de verstaging na goed bevonden. De verstaging is inmiddels vernieuwd, de sprayhood gerepareerd en voorzien van een achterwand, de romp is kaal gemaakt en opnieuw voorzien van primer en antifouling, een nieuwe genua en grootzeil aangeschaft, de generator moet nog gerepareerd worden en watermaker in bedrijfgesteld worden. Een lange lijst die een aardig deuk in de portemonnee heeft geslagen.

Wij zullen het maar zien als een investering voor de reis die wij gaan maken de komende 1,5 jaar.

Deze komende 1,5 jaar zijn wij van plan om bij Brest de golf van Biskaje over te steken om dan aan te komen bij de Spaanse Ria’s. Daar willen wij enige tijd blijven rond dobberen om in augustus/september verder te trekken naar de Canarische eilanden via Madeira.

In november willen wij de overtocht maken naar de Caribe. Wij willen daar niet al te lang blijven. Via de British Virgin Islands, Bahama’s naar Miami. Via de oostkust van de VS naar New York met natuurlijk de nodige tussenstops. Wij willen tenslotte ook nog een beetje  genieten van Amerika en de grote steden bezoeken zoals Baltimore, Washington en NY zelf.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s