Nice – Monaco – Corsica

Zo………Nice hebben wij weer overleefd. Best een redelijk mooie stad. Cannes heeft meer allure en ziet er wat meer fancy uit.

Het lijkt erop, dat daar wat meer centen gespendeerd worden. In Nice komt wat meer gewoon volk. Wij dus.

Maar het was best prima. Wij hebben eerst in een baai voor anker gelegen. Super druk overdag met al die kleine speedbootjes, maar in de avond verdwijnen zij. Meestal blijven de zeiljachten achter en wat groter motorspul. Tui schermde de baai af met één van hun mega cruiseschepen. Dit schip kon echter niet verhinderen, dat wij door de deining in de nacht behoorlijk shaken waren (not stirred).

Nice is een goed startpunt om naar Monaco af te reizen. Dit keer per bus à raison van € 1,50 p/p. Een busreisje van krap 45 minuten. Kom daar maar eens op. € 1,50 hoe is het mogelijk. Voor een kopje koffie van een saggerijnige ober in Monaco hebben wij € 6,– p/p betaald. Zonder koekje!!! Ik bedoel maar.

IMG_3504Monaco is een wereldje op zich. Het is zien en gezien worden. Toeristen vergapen zich aan al dat moois. Zo ook wij. Rolls Royes, Ferraries,  Bentleys in SUV uitvoeren. Het kan niet op.

IMG_3511

Duur duur duur. Leuk om het eens aan te zien en misschien minder leuk als je je beseft, dat je toch ergens de afslag gemist hebt. Maar……geen geklaag. We hebben het niet slecht. Integendeel. Monaco. Een miniatuurstaatje waar de familie Grimaldi de scepter zwaait en die de hemel in geprezen wordt voor alle heldendaden die zij verricht hebben. Het zal allemaal wel. Het sprookje moet tenslotte in stand gehouden blijven.

Na het bekende foerageren zijn wij in de namiddag van 2 september overgestoken naar Corsica. Een prachtige avond met in de verte een dreigend onweer.  Veel geflits, maar geen gedonder. De zee was merendeels spiegelglad onder een schitterende sterrenhemel. De tjoek-tjoek stond weer de nodige fossiele brandstof te verstoken, maar met een laag toerental hebben wij dat toch redelijk binnen de perken weten te houden.

Corsica is mooi. Wij zijn nu hier 3 dagen en het bevalt. Heel goed zelfs. Mooi bergachtig landschap. Veel toerisme, maar dan van dat rustige en als je geen zin hebt in al dat toeristische vaar je gewoon naar een volgende baai waar je goed kan ankeren.

Het water is glashelder en de vissen zie je de onderkant van de boot schoon knabbelen.

De watertemperatuur is zo’n 25 gr. en is dus best uit te houden voor iemand die niet graag nat wordt maar zich toch graag mengt met de collega vissen onder water.

Wij zijn nu in Calvi. Eén van de stadjes in het NW van Corsica. Erg toeristisch met veel foute winkeltjes. Maar de sfeer is goed, de omgeving is prachtig, het havengeld is exorbitant en verder is alles oké.

IMG_3550

Wordt vervolgd.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s