Off we go (IJmuiden – Zeebrugge)

Mei 2018

Het to-do lijstje is als vanouds weer ellenlang.

Na onze vorige reis raak je daar wel aan gewend.

Onderhoud en reparatie van de motor, generator (Joepie, hij doet het weer), nieuwe ankerlier, verstaging gecontroleerd, dek daar waar nodig gerubberd, zeilen gerepareerd en gecontroleerd, watermaker operationeel gemaakt, poetsen poetsen en poetsen en ………………nog 10.001 andere klusjes.

Kairos is inmiddels als een jonge griekse god en in betere conditie dan ooit.

Dank aan Shipshape voor alle hulp en ondersteuning om ons op weg te helpen.

Het lijstje wordt nooit kleiner. De prioriteit van de to-do dingen neemt wel af.

En handig dat ik zo langzamerhand geworden ben! Ik kan het mijzelf nauwelijks voorstellen. Ik vind het zelfs leuk. (Wat is er mis met mij??)

Op 13 mei zijn wij laat in de middag vertrokken na een gezellig en emotioneel afscheid. Via IJmuiden zijn wij na een kort maar heftig ritje in Zeebrugge aangeland. 6 – 7 Bft op de kont en dan wil je wel lopen. Het is inmiddels 16 mei en liggen af te wachten op beter weer. Het is koud en de wind is stormachtig. Morgen 17 mei zijn de vooruitzichten wat beter en dan vertrekken wij vroeg in de morgen naar Calais. In Zeebrugge hebben wij een jong stel (Nienke en Dirk) ontmoet. Heel gezellig om ervaringen en belevenissen uit te wisselen. Het is het zout in de pap en het voelt rijk aan. Heerlijk.

Zij gaan net als wij naar de Middellandse zee, maar dan via de zuid Engelse kust. Zou mooi zijn om hen weer te ontmoeten. We will see.

 

 

3 gedachtes over “Off we go (IJmuiden – Zeebrugge)

Plaats een reactie